Första snön

Idag har den första snön kommit till Uppsala :D . Som jag har längtat , blev helt överlycklig när jag såg snöflingorna utanför fönstret. Fick den mysiga känslan som jag brukar få runt nu när det börjar blir riktigt kallt :) . Man får nästan en sån känsla som när man var liten och lekte i snön med sin pulka och gjorde snögubbar och hade snöbollskrig med alla barnen på gården. Man blir typ helt pirrig och förväntansfull i kroppen och vill va barn igen. Sen när det är riktigt mycket snö här ska jag ta med mig nån och leka rundor i snön haha :D . Snön ligger kvar lite så det är najjs :D

Vad tycker ni om snön ??



Lite hur det såg ut utanför idag :)


Ny vinterjacka

Har bara varit i skolan idag och jobbat på vårt arbete med min arbetsgrupp till vår redovisning imorgon och är sååå nervös. Men kan typ det jag ska säga så behöver egentligen inte va nervös så det kommer gå bra *peppar peppar*

Var i stan sen och köpte en vinterjacka och det var verkligen i grevens tid för det är veeeeerkligen kallt nu ! Den kostade iofs 800 spänn men kommer använda den måånga vintrar så det var kanske värt det.

Här är en bild på den :D

Vad tycks ?? :)


Handlat lite

Har bara varit i skolan idag och jobbade med ett arbete med min grupp och sen gick till statsbilblioteket och lånade 2 böcker till min del av arbetet och sen in på Lindex och handlade lite. Köpte en överfin BH och ett halsband :D .

Vad tycker ni ?? :D






<3

Softa kvällar

Fick reda på igår att jag fick Godkänt på mitt PM och härmed är godkänd i delkursen Lärande och kommunikation. Satt vid datan i skolans bibliotek och när jag såg att det stod Godkänd så jag bara : Yeeeeeeeeees !! så det ekade över hela biblioteket så hon tjejen bredvid mig bara kollade på mig så jag bara "Oj förlåt men jag blev godkänd på en sak !" Så hon bara : "Jaha okeej grattis" . Känner inte henne men hon verkade snäll haha.

Sen igår tog jag bara det lugnt hela dagen och kvällen , pengarna kom ju igår så jag gick ner i stan och skulle köpa ett par byxor jag ville ha men hittade inte dom såklart men köpte iaf en mascara. Tror jag har haft den innan men kommer inte ihåg om den är bra men hoppas det för den kostade mycket. Har inte provat den för tänkte bara sitta inne idag så inte lönt att slösa på sminket för sig själv. Sen gick till apoteket och köpte lite så jag kan knarka panodil sen haha :D . Sen bara hem och sova och sitta vid datan och glo tills det var dags att sova. Borde verkligen ändra mina sovrutiner , somnar aldrig innan 03 typ.

Så störigt det är när man står och lyssnar på sin mp3 och är helt i sin egen lilla värld och batteriet dör :S . så vet man att man inte ska hem på en stund så man måste gå runt och lyssna på alla andra människors jobbiga ljud och snack. Precis som man är det minsta intresserad av att höra deras historier till varandra om var dom har köpt sina nya kläder , vad dom ska göra i helgen eller vad dom åt till lunch. Vet dagens i-landsproblem men ändå :D . Kommer alltid se till att min mp3 är fulladdad när jag är ute själv för kan verkligen inte gå utan den. Tur iaf man alltid kan ringa nån så man slipper höra det.

Har tänkt i flera timmar nu att jag ska storstäda här men har jag lyft på röven än ?? Nej nej inte det nej ! Så det kanske är dags nu så man kan leva som en normal människa. Här är inte så smutsigt men det skulle inte skada med en rensning. Har en massa tidningar som ligger inne på toan. Eller tog bort dom innan och det blev faktiskt stor skillnad. Trivs bäst om det är ljust och rent i ett rum så nu får det var ett slut på det här tramset att bara lata sig. Tänkte plugga också men kanske väntar till imorgon. Kolla skjuter fram saker hela tiden och det är INTE bra.

Så nu ska jag städa och sen ehm plugga .. ja jag ska plugga !!

<3

Här är en bild på mascaran jag köpte igår. Är den bra ??


Ledig idag

Har fortfarande inte fått reda på om jag får G på mitt PM och börjar bli rätt irriterad nu. Har kollat hela dan om läraren har svarat men har inte fått nåt , står bara hela tiden att rättning pågår. Ska kolla en sista gång nu men tror knappast det blir rättat vid denna tiden. Vill gärna få reda på hur det gick så jag kan börja koplettera igen så fort som möjligt om det behövs.

Var ledig idag men har typ mest bara suttit vid datan hela dan. Tiden går så fort så till slut är det inte lönt att göra nåt ändå hehe.

Usch ville bara dö imorse , vaknade innan klockan 9 av att dom klippte gräset nedanför mitt fönster och det lät som hela jorden skakade. När jag såg hur tidigt det var blev jag egentligen helt rasande men orkade inte va arg haha. Så låg där och vände och vred mig och svor för mig själv men nu har jag nästan glömt bort det så sov kanske mer än jag trodde haha.

Börjar 13.15 imorgon och tänker plugga järnet då. Tycker att jag fattar mer och mer om hur allt fungerar nu till skillnad från förra terminen när det var katastrof. Så får väl hoppas på det bästa.

Tänkte för en gångs skull lägga mig innan klockan 01 idag så ska försöka hålla det men det blir väl som vanligt runt 02 typ hehe.

Tänka sy min tröja som har fått ett hål i sig nu och sen säkert kolla på nån serie eller nåt.

<3



Bild från 2008.10.06

Dagens sanning

Klockan är nu 20.38 och har varit hemma i typ en halvtimme. Började skolan 12.15 idag och hade lektion till 15 typ sen satt jag i biblioteket med en kille i klassen som hjälpte mig med mitt PM. Har skickat in det för tredje gången nu och nu MÅSTE det bli godkänt. Borde inte läraren va trött på att se mitt PM hela tiden ? Bara ge mig ett G så slipper han se det , och jag också för den delen.

Idag på lektionen tog läraren upp positiva och negativa saker vi tyckte om typ delkursen och genus som vi håller på med nu så hon tog upp några av punkterna. Vi skulle skriva det anonymt förra lektionen och jag skrev att det hade varit för stor fokus på att kvinnor är nertryckta för att män är också nertryckta just för att dom är män och man når inte jämställdhet genom att byta kön på den som är nertryckt. Så hon tog upp den punkten och hon fattade att det var jag som hade skrivit den eftersom jag har sagt det innan så hon gav mig nån konstig blick och jag ville bara börja skratta men gjorde inte det haha.
Men men sen efter det så gick vi bara igenom hur långt vi hade kommit med våra arbeten och det ser faktiskt ljusare ut med det nu :) .

Är ledig imorgon så blir nog en massa pluggande och nervös väntan för om jag blir godkänd på mitt PM. Snälla snälla ge mig godkänt så jag kan bli godkänd på delkursen !

Ska nog se nån film nu och bara ta det lugnt ..

Tack igen för alla kommentarer. Dom gör mina dagar lite ljusare även om jag är glad för det mesta (A) eller inte haha :P

<3



Bild från 2008.08.27

Idag

Idag har det det inte hänt särskilt mycket . Var i skolan och hade världens mest värdelösa seminarium , totalt meningslöst. Sen var i stan och handlade snabbt på Pressbyrån och sen på bussen träffade jag E och hans lille söta son Z . Den underbaraste 3½ - åringen i världen hehe. Hade inte träffat dom sen i somras så det var rätt najjs. Så följde med dom hem några timmar och sen kom hem typ vid 19.30 typ och har bara tagit det lugnt sen ..

Är ledig på torsdag så det är rätt skönt iaf men det blir väl mest pluggande då kan jag tänka mig.

Har inte så mycket att skriva idag , har ju varit rätt soft men kanske ska ta och börja med minirapporten vi ska ha gjort. Vi har iaf inga fler seminarium så det är rätt skönt.

Men men det får räcka så för idag ..

Tack för alla kommentarer :D

<3



Bild från 2008.10.20

Överlugn dag

Idag har varit en helt lugn dag. Inte många gånger jag har rest mig ur datastolen men har ju inga pengar så kan lika bra sitta hemma och tråka. Det är konstigt hur beroende man är av datan. Varje dag när jag går upp på morgonen så sätter jag igång datan direkt och sen gör nåt annat. Behöver iofs bara gå 2 steg till den så det är en reflex att göra det. Brukar gå och lägga mig igen nån timme men ändå skönt att ha datan igång haha.

Imorgon ska jag nog också bara ta det lugnt. Måste iofs gå och posta en sak till csn men annars blir det väl bara att sitta hemma. Har ju haft problem med csn men det har fixat sig nu så är ööööverlycklig :D .

Tänkte kanske ha fest nästa helg när alla har fått pengar. Annars är där alltid fest i nån av höghusen här så bara att dra med folk dit annars så får se vad som händer ;) .

Vill att min högsta önskan ska gå i uppfyllelse nu. Har väntat tillräckligt länge nu men det kommer väl *peppar peppar* .

Vad har ni för mål att uppnå här i livet ??

<3



Bild från 2008.09.14

Kroppstyper

Ibland när jag går i stan själv med min mp3 i min egen lilla värld så snurrar ju tankarna rätt mycket och brukar ganska ofta tänka på kroppen och hur mycket tid man slösar på att försöka se ut som man tror att andra vill att man ska se ut.

Jag är inte världens smalaste människa men absolut inte världens tjockaste heller och det är egentligen bara under den senaste tiden som jag har fattat att min kropp faktiskt är rätt fin och att dom flesta killar vill inte ha en pinnsmal tjej som han knappt kan röra utan att riskera att hon går sönder. Det är väl bara kul att det finns så många olika kroppstyper och att man kan se ut på så många olika sätt.

Tänk om man hade lagt ner mer energi på att bry sig om viktigare saker istället. Även om man själv är ganska nöjd med sin kropp så kan andras kommentarer såra en riktigt djupt även om man inte själv håller med. Man börjar undra om man verkligen är så ful/tjock/konstig osv som nån sa men då ska man komma ihåg att vad en annan människa än säger till en som är negativt och du inte håller med så vet du bäst. Ingen känner dig bättre än du själv. Ta vara på alla komplimanger du får för dom brukar vara sanna. Det hade varit lite tråkigt om alla hade sett likadana ut och gjort och tyckt om samma saker.

Det blir alltid sån kaos när sommaren börjar närma sig och alla börjar banta hit och dit för att man vill se bra ut i sin bikini och vissa skiter t.o.m. i att gå och bada för att man skäms över sin kropp och tycker att man är för tjock för att visa sig där. Men en sak man ska komma ihåg är att ingen kollar på just dig och tänker negativa saker eftersom alla är så inne i sina egna komplex. Man måste lära sig att acceptera sin egen kropp och det finns ingen som bestämmer hur du ska se ut. Alla ser hur din kropp är formad när du har kläder på dig så det blir inga överraskningar när du tar av dig kläderna. Låt ingen få dig att tro att du ska hålla dig inne och inte göra saker ute med din kompisar , familj och dom du trivs med.
Varför ska man försöka va nån man inte är ?? Var dig själv , det är bara du som är bäst på det.

<3

Bild från 2008.03.21

Panik

Har PANIK nu ! Det är jättemycket i skolan och jag har pluggat nån timme nu och jag måste komma in på en sida på internet för att läsa därifrån men kommer inte in ! Vet varken in eller ut nu . Säger ALDRIG när jag mår dåligt men nu säger jag det för första gången : Mår jättedåligt idag på grund av skolan ! Är jätterädd att jag inte ska klara skolan. Har skärpt till mig sååå mycket och kan bara hoppas att det räcker för att kunna klara av detta. Hela huvudet snurrar nu och är helt yr men får kanske lägga mig snart. Men med mina sömnproblem är det omöjligt att somna när jag känner mig såhär stressad. Har inte gråtit på typ ett år men nu var det nästan bud på att göra det men det blir ju inte bättre för det.

Ska åka till skolan tidigare för att göra resten av det jag måste göra till imorgon. Har iaf gjort lite så förhoppningsvis går det rätt fort imorgon. Börjar 13.15 men tänkte va där runt 10 iaf så man kan ta det lugnt. Hoppas bara jag kan sova inatt men det kommer väl va som vanligt. Konstigt att man kan sova hur bra som helst på dagen men på natten är det omöjligt hur mycket man än har gjort på dan.

Får försöka varva ner ett tag nu och sen försöka sova. Inte meningen att bara tänka på mig själv men behövde skriva av mig :/ . Hoppas er kväll har varit bättre .

<3



Bild från 2008.10.12

Dagens ungdom

Hur många har nångång sett en massa ungdomar som har varit lite högljudda och tänkt: " fan kan dom inte bara hålla käften , här är faktiskt andra människor också " ?

Jag personligen blir aldrig irriterad på högljudda människor och använder definitivt inte ungdomar som ett skällsord. Man får ju ha lite förståelse för att nästan alla går igenom den fasen när man tycker att kompisar är viktigast och man vill festa och ha roligt nästan hela tiden. Vi har alla varit där och det är synd att vissa glömmer det. Alla har rätt att vara där en gång i livet precis som man själv var en gång i tiden.

Dom här personerna som man nu stör sig på så mycket kommer också bli vuxna snart och man utvecklas med tiden och man behöver definitivt inte nån som säger till en att man ska vara mer vuxen. Och tycker inte att man ska säga till typ 15-åringar att dom är omogna och sånt för att dom är så som man är i den åldern. Det hade varit lite konstigt om en 15-åring hade betett sig som en 30-åring , då hade den fått höra att man ska ta vara på ungdomen. Kom ihåg att alla är olika och det som känns bäst för dig känns oftast inte bäst för nån annan !

Gå in på
www.znapmusic.com/sleez   och lyssna och ladda ner världens bästa låt av Hummel & Sleez. Ni kommer INTE ångra er :D . (Låten längt ner )

<3

Bild från 2008.10.08

Hemmakväll

Har suttit hela dagen och tänkt på vad man skulle kunna hitta idag på men hjärnan står helt still så har gett upp nu så blir väl att sitta hemma hela dagen och tänka på alla andra som har ett liv som man ska ha på helgerna :P . Men har iofs festat 4 helger i rad nu så kanske dags att ta det lugnt ett tag nu. På ett sätt kan det va rätt skönt att va själv ibland men på ett annat sätt så när man är själv tänker man helt konstiga tankar. Eller man tänker så djupt om allting och filosoferar om sånt man egentligen inte vill tänka på och veta. Det man inte vet har man inte ont av.

Igår hade vi dramalektion i skolan och guuuud vad kul det var. Nångång ska jag bli den skådespelerska jag alltid har velat bli :D . Ni kommer se mig i nån svensk tv-serie nångång och jag kommer va bäst av alla ;) . Tänk att kunna agera framför en kamera med en massa människor som delar samma passion som en själv. Vilken dröm !

Kanske laddar ner nån film man kan kolla på ikväll. Kom med förslag :D

<3




Gammal vänskap

Vissa människor från ens förflutna måste man försöka glömma för att kunna gå vidare. Så är det bara.
Man utvecklas till olika människor och det är helt naturligt. Det är inte ofta man hänger med samma personer hela livet och det kan göra riktigt ont att tänka tillbaka hur roligt allt var då och längta tillbaka så mycket att det känns i själen men man får försöka förstå att man inte kan hålla fast vid det som var utan man måste gå vidare och komma på vem man är.

Om man har svårt att lämna det gamla så tror jag att man begränsar sig själv och kanske inte hittar det man söker. Men man ska komma ihåg att man ska inte bli ovän eller känna något negativt mot människorna man var med innan för att en gång i tiden betydde dom mycket för en och dom är en stor del av ens liv och man hade kanske inte varit där man är idag om det inte hade varit för dom. Så glöm aldrig dom som har funnits där för dig för dom har säkert gjort mer för dig än du tror bara genom att veta att ni har varandra.

<3

Bild från 2008.10.09

Dubbelmoral ?

Hade en föreläsning idag som handlade om att kvinnor är förtryckta i Sverige och att det är så kulturen är här och att det är normalt i samhället idag och att man är förtryckt av män.
Men en sak fattar jag inte , varför får man aldrig säga nåt dumt om kvinnor men det är helt okej att säga dumma saker om män utan att nån tycker det är konstigt.
Varför tycker man att det är roligt när nån snackar skit om killar och drar alla över en kant men skulle en kille säga en endaste liten sak som är negativt om tjejer så "hatar han kvinnor" och massa sånt. Varför vill man att kvinnor ska få det bättre genom att trycka ner männen ?? Trodde att man skulle försöka få det jämlikt och inte att byta kön på den som är nertryckt.

Vissa tjejer borde verkligen skämmas för hur dom behandlar killar. På bilder på internet t.ex. lägger man bara ut dom bilderna man ser sexigast ut och skulle en kille kommentera det så är han helt plötsligt ett svin. Ändå sitter man och trycker ut brösten i ett minimalt linne , putar med läpparna och tittar porrigt in i kameran. Om det är det enda som händer på bilden så finns det inte så mycket annat att kommentera. Och alla tjejer som säger att dom inte tycker om att få uppmärksamhet från killar ljuger fett mycket.  Det är INTE okej att trycka ner män bara för man själv vill ha det bättre !!

Var i Sthlm igår med Sofie och hämtade det sista av hennes saker. Sen var vi och handlade och sånt och jag fotade en massa saker så såg säkert ut som värsta turisten haha :P . Men är man skåning i Sthlm så är det inte konstigt men gjorde det iaf diskret från bilen :P .

Sov en timme idag mellan 16.30 och 19 typ. Sov jättedåligt inatt , måste verkligen skärpa mig med att lägga mig tidigare.

Men ska väl sitta här en stund sen och gå och lägga mig. Att lägga sig tidigt idag är ju omöjligt men börjar iaf 12.15 imorgon och ska iväg vid 11 så behöver inte va helt död imorgon när jag går upp.

Tack så jättemycket för alla kommentarer :D

<3

 

Bilder från 2008.10.06


Helgen

Usch ja nu börjar snart en ny vecka. Helgen har gått alldeles för snabbt. Konstigt att 2 dagar mitt i veckan kan gå så sakta men så fort det är helg bara springer dagarna iväg.

I fredags var jag i skolan och sen gick och åt med Sofie. Sen gick vi hem till mig och bara softa tills hennes föräldrar kom och vi flyttade in hennes saker i hennes nya lägenhet :) . Två hus från mig ju :D

Igår hjälpte jag Sofie att flytta igen men var klart redan efter en timme typ för där va typ 5 andra också. Sen efter det träffade jag Jessica och vi softade här först och sen gick och handlade och jag gjorde mat. Sen satt vi ute på balkongen och dom i korridoren bredvid hade fest så dom sprang in och ut på balkongen men vi brydde oss inte så vi bara snackade vidare och lite med dom så hörde vi en av killarna säga om oss: "Are they coming to the party ??" Så han andra bara: "Yes". Så vi bara kollade på varandra typ "Jasså ska vi det ?? När bestämde vi det ??" Haha :D . Men sen iaf så satt vi och snackade ett tag till så gick Jessica så snackade jag med 2 killar från festen på balkongen så frågade han ena killen om han fick kolla i vår korridor så jag visade han runt och sen gick vi in på festen och alla bara sa till  mig att komma in och sånt så festade och sånt och sen var hemma vid 05 typ .

Hände lite saker där men det får ni inte veta nåt om ;)

Idag har jag bara tagit det lugnt. Träffat Jessica 2 gånger bara. Glöm aldrig att jag kommer direkt dag eller natt vad som än har hänt.

Börjar 14.15 imorgon så rätt skönt. Men på ett sätt skönt också att börja tidigt så man kan slutade tidigt men men.

Tack så mycket för alla kommentarer :D

<3

Vattenpipa :D



Bild från 2008.10.04 .

Soft dag

Har fått svar på mitt PM nu för läraren hade skummat igenom allas och jag måste fixa till lite där men inte alls mycket så rätt skönt. Men sen får vi ju se när han har kollat igenom det helt. Vill bara klara det så jag kan lägga denna delkursen bakom mig.

Idag ska jag hjälpa Sofie att flytta. Hon ska flytta in bara 2 höghus från mig så det blir kul :D .. Sen ska jag nog inte göra mycket tror jag. Undrar om jag kan fixa mitt PM hemifrån även om jag inte har word. Men ska ändå fixa det snart.

Har tänkt på att kanske bli spansklärare så ska gå och snacka med syon på måndag och fråga hur jag ska göra. Lika bra att lära ut nåt man har i blodet och är bra på.

Vad betyder det om man drömmer jätteofta att man är nånstans och nån behöver hjälp och jag försöker ringa 112 men när jag slår numret blir det typ 111 eller 111112 eller så råkar jag trycka på nån annan knapp eller så slår jag rätt nummer men det ringer upp nåt annat. Och jag har panik och försöker ta det lugnt och slå numret sakta men det blir likadant hela tiden. Tror det kanske kan ha nåt att göra med stress men vet inte.

Tänka äta frukost nu men skriver kanske mer sen :D

<3



Bild från 2008.10.03

RSS 2.0