Plugga

Sitter i skolan själv nu och väntar på Gulbahar. Så trött jag var idag så orkade inte stressa så tog bussen vid halv tio. Har varit jättetrött ända sen igår , höll på att somna i klassrummet så sov i typ 2 timmar igår på kvällen och sen höll mig vaken till tolv ungefär så jag kunde sova på natten.
Saknar Landskrona jättemycket. Gulbahar sa att jag ser mycket piggare ut nu när jag har varit där och det är jag kanske. Kanske behövde komma dit igen. Det var verkligen tråkigt att åka tillbaka hit igen. Hade precis vant mig vid allt däroch sen skulle man åka tillbaka igen.
Ajaa nu har Gulbahar kommit iaf så ska sätta igång och  plugga ..

<3

Trååkigt

Sitter i skolan nu och tråkar. Måste fortsätta skriva på min VFU rapport snart. Ska redovisa det sen 13.15 men är snart klar. Gjorde omtentan idag också men vet inte alls hur det gick men skrev exakt allt jag kom ihåg. Hoppas Gulbahar kommer snart.
Kommer verkligen aldrig förstå mig på denna kulturen i detta landet :S . Lättare för oss som inte delar den att se hur folk beter sig och vad som är vanligt och normalt för dom. Måste ju bara skilja på ditt och mitt. Sköt ditt eget och skit i andra. När du är hemma hos mig så är det mina regler och inget annat som gäller. Ncnc vilken kulturkrock. 
Gulbahar kom NUU !! :D
Nej får nog börja skriva på min rapport nu så man hinner klart. Hur i all världen man ska få det till 4 - 5 sidor kan man ju undra.

<3


Tillbaka

Är tillbaka i Uppsala nu. Var här typ klockan 22 igår för va fast i Sthlm i typ en timme bara för jag missade tåget till Uppsala med typ en minut. Hade köpt biljetten i Pressbyrån i onödan men skämdes att gå tillbaka så gick till en annan Pressbyrån och skulle köpa ny biljett så när jag skulle betala med kort så funkade det inte och drog det om och om igen men det funkade inte så sa jag att jag skulle gå och ta ut pengar så provade jag i bankomaten men det funkade inte. Provade 2 gånger men vågade inte en tredje gång så gick och satte mig på en bänk och bara glodde. Hade nästan inget batteri på mobilen heller så stängde av den ett tag. Ringde Gulbahar för att få ut min ilska haha. Var så trött och ville bara hem eller allra helst tillbaka till LA hehe. Men väntade ett tag och bad en bön att mitt kort skulle funka och som tur va så gjorde det det. Så köpte en biljett i en tredje Pressbyrå haha. Men som tur va så låg alla bredvid varandra. Sen tog tåget till Uppsala igen och va här typ 21 så tänkte ta 22:an men den hade såklart slutat gå så gick till där vid statshuset och tog 2:an efter att jag såklart hade missat den precis och fick vänta i en halvtimme. Kom hem igen och tänkte sova direkt men fastnade vid datan som vanligt :D Var helt död när jag vaknade i morse men skönt att komma till skolan igen. Dagarna i Landskrona var helt underbara. Dom kan inte beskrivas så underbart det var. Måndagen var helt klart bäst med allt det där :D .. Sen klart fredagen med Mirre , Gentiana och Albulena :D .
Gulbahar sa idag att jag ser mycket piggare ut för att jag har varit i LA och det är kanske sant. Jag känner mig gladare. Men LA är ju underbart så man kan inte vänta sig annat egentligen :D . Synd bara att jag inte ska dit igen förrän till sommaren så hoppas hoppas tiden går fort. 
Haha det va verkligen ett äventyr att komma till Emil i förrgår. Så rolig Mirre var när vi gick vid vattnet hahaha. Hon va jätterädd och jag gick och asgarvade och hon bara SHUT UP . Så jag fick gå där bakom henne och skratta jättetyst haha.
Älskar Landskrona !

Är lite dåligt med kommentarer så glöm för allt i världen inte att kommentera :D

<3

Helgen

Var i Hbg i fredags med Mirre och Gentiana och jag va sen som vanligt och hade ingen biljett så fick gömma mig inne på toan i tåget hela vägen medans Mirre och Gentiana satt där ute så hörde jag att den biljettmänniskan kom så skickade jag ett meddelande till Mirre och frågade om dom kom och tog biljett så Mirre bara skrek : JA ! hahaha :D . 

Sen efter åkte jag och Mirre tillbaka till LA och gick och handlade och sen hem till henne. Så efter ett tag kom Albulena och vi bara låg och kollade på tv och sen gjorde mat. Sen gick vi ut en runda i området och vi satte oss där vid Netto så kom där några killar på moppe och stannade där vid oss och bara satt och kollade på oss så Mirre bara ja vi känner inte er hejdåå , Hahaha så roligt det lät :D .. Sen kände vi oss helt iakttagna efter att dom hade åkt igen , det kändes verkligen som nån stod och gömde sig bakom hörnan och kollade på oss. Men vi såg ingen men alla kände sig som nån va där. Men sen gick vi och satte oss i busshållsplatsen där vid badet för att slippa vinden sen gick hem till Mirre igen och bara tog det lugnt tills jag gick hem igen.

Men så kul det var haha jag lekte alban och alla tycker jag borde bli alban för jag kommer in i allt direkt haha :D . Och det känns helt naturligt så kanske är ödet haha :D
Sen igår va jag i Lund hos Linda en stund sen åkte vi till LA . Känns underbart att säga att man är i LA :D

Idag måste jag plugga. Måste bli klar med det som ska redovisas på onsdag. Ska nog till Malmö imorgon med Mirre så hinner inte då. Och vill gärna bli klar med min VFU rapport också men har iaf på mig till 8.15 nästa måndag men ska för en gångs skull börja i tid så jag slipper sitta där halva natten och sen va helt död i skolan nästa dag.

Men får väl börja nu då .. eller om en stund kanske :P

<3


Är i LA :D

Är i LA nu .. Det är konstigt så mycket man har vant sig vid allt i Uppsala med folket och allt. Har inte varit ute idag men kan tänka mig att det är ungefär likadant och har vant mig vid mycket folk ute fram och tillbaka hela tiden. Men LA är och kommer alltid va bäst :D . Men resan hit gick bra iaf och gick lite i Sthlm också. David kom till stationen och mötte mig och Jessica så vi gick lite rundor.

Egentligen första gången jag va där . Den andra gången räknas egentligen inte för såg ju bara stationen då. Men kul att se iaf och lära sig lite saker typ att dom på NK är rasister så man vet att man inte ska gå in där nästa gång man är i Sthlm. David sa redan innan vi gick in att dom kommer kolla snett på han och mig så vi va där bara i typ 30 sek. Sen om vilka folk som alltid är på samma gata och håller på med konstiga saker också och sånt.

Sen tog tåget typ 17.30 och dom första två timmarna gick jättesakta så satt hela tiden och pratade i mobil och bläddra i alla tidningarna jag hade köpt. Men sen tredje och fjärde timmen gick jättesnabbt. Var typ en halvtimme försenad men det märktes inte så mycket. Hade ändå musik hela tiden så tiden går mycket snabbare då. Så åkte hit och la mig vid 00.30 typ men vaknade ändå vid typ 9.30 men vaknar alltid tidigt nu för tiden. Kändes konstigt att vakna upp här. Har verkligen vant mig vid allt där uppe mer än jag trodde.

Saknar Gulbahar :) Sätt på din mobil tack ! :D Men ska bli kul att se dig igen så vi kan snacka om allt igen och massa :D ..

Måste plugga också till redovisningen på onsdag men det känns inte som det kommer va så jobbigt. Men det kommer säkert va jättejobbigt sen när jag sätter igång. Kommer va helt död på onsdag i skolan. Kommer på tisdag på kvällen men det är ändå lättare att hitta tåg och så på väg tillbaka men som tur va så hjälpte David mig där för jag fattar inte tabeller och sånt men det va ändå lättare i Sthlm än jag trodde.

Det som känns skönt här är att folk glor inte på en när man pratar i mobil och sånt bara för man pratar skånska. Men en sak som Uppsala och Malmö har gemensamt är att alla glor. Fattar inte varför det är så men men . .

Ska nog snart lägga mig. Har varit trött hela dagen sen igår .. Godnatt :D

<3

LA imorgon

Ska till LA imorgon för första gången sen jag flyttade hit. Är över 2 månader sen jag va där sist men det känns som mycket längre. Har kommit in i allt här och hittar nästan överallt och skolan är väl okej även om man inte fattar nåt mest av tiden. Ska bli skönt att höra skånskan igen iaf hehe. Men ska bli skönt att se hur det är med allt och alla. Tack alla som har ringt typ varje dag bara för att höra min röst och kolla hur jag har det här uppe :) . Har inte börjat packa än så får väl göra det nu så jag iaf kan få några timmars sömn. Har redovisning imorgon men ändå rätt skönt att ha det ur vägen sen när man åker ner. Ska träffa min grupp klockan åtta imorgon och ska dit med hela resväskan men tror att det är rätt många utifrån som ska hem nu på påsken. Men ska ju bara va borta i typ 6 dagar så ska inte packa så mycket.
Var i skolan idag till typ 19.30 och väntade på att Jessica skulle bli färdig. Har aldrig varit i skolan så länge innan. Så duschade nästan direkt när jag kom hem och skulle egentligen börja packa men fastnade här :D . 

Åker från Uppsala vid 13 imorgon så är i Sthlm lite innan 14 så får vänta några timmar men bättre att va där långt innan för blir så nervös annars :D .. Skönt iaf att inte åka själv så man har sällskap dit och nån att prata med.

Kommer sakna Gulbahar :D 

Men ska packa nu och sova .. Godnatt :D

<3

Massa frågor

1. Har du svarat på dumma frågor någon gång?
- Alldeles för många

2. När du sminkar dig tänker du "fan va snygg jag är"?
-  För det mesta

3. Kollar du under sängen om du sett en skräckfilm?
- Nej

4. Har du kysst någon annan under ditt äktenskap/förhållande?
- Nej

5. Kan du tänka dig att resa jorden runt utan din familj?
- Vet inte

6. Hur viktigt är sex?
- Beror på

7. Tittar du på porrfilm?
- Nej

8. Tänker du på annat än sex när du har sex?
- Haha ingen kommentar

9. Börjar det bli för mycket sexfrågor nu
- Nej inte så

10. Är barn ett "hinder" i sängkammaren?
- Ja ! Vilket äckel kan känna sexuella känslor med ett barn i närheten ? :S

11. Vad är det pinsamaste du gjort under en sexakt?
- Ingen kommentar

12. Tittar du i pappret när du snytit dig?
Tror det

13. Innan du spolar....kollar du i toaletten då?
- För det mesta

14. Har du klämt en finne och tänkt att du aldrig ska gå utanför dörren igen?
- Nej inte direkt

15. Tycker du att det är fel att inte betala TV-licensen?
- Nej bestämmer inte vad andra ska betala

16. Har du haft sex med någon av samma kön?
- Nej

17. Va det för många sexfrågor nu igen?
- Nej

18. Äter du godis/snacks varje dag?
- Nej

19. Sover du naken?
- Nej

20. Kollar du om ytterdörren är låst innan du lägger dig?
- Nej kommer alltid ihåg när jag har lagt mig att jag har glömt låsa

21. Äter du det sista på en fläskkotlett med händerna?
- Äter aldrig det

22. Vänder du dig om och tittar om någon busvisslar?
- Nej suckar mest bara och går vidare

23. Politik?
- Är varken rik , rasist , egoist eller svin så är VÄNSTER

24. Blir du irriterad om din bästa vän köper samma kläder som dig?
Nej palla bry sig

25. Rakar du ditt kön?
- Varför i all världen skulle det va relevant att veta ?

26. Hur ofta klipper du tånaglarna?
- Ibland

27. Har du städmani?
- Ja för det mesta

28. Blir du nervös när svärmor kommer och hälsar på?
- Har ingen svärmor

29. Har du fått en varning av en polisman?
- Ja

30. Kommer du skicka denna frågelista vidare?
- Kan jag aldrig tänka mig

Underbar praktik

Sista dagen på VFU'n idag. Det va helt klart den bästa praktiken jag nånsin har varit på :D .. Personalen och barnen va helt underbara ! Kommer sakna dom jättemycket. Längtar tills jag ska dit igen i april eller maj. Var bara där en vecka men kändes som mycket längre för man lärde känna alla barnen typ efter en dag.
Fick ett jättebra omdöme och gav dom mitt nummer så dom kan ringa om dom behöver folk :D .

5 dagar tills jag ska till Landskrona igen :) . Har verkligen saknat det och framförallt skånskan :P Men det är rätt kul när folk tittar på en ute när man pratar för dom är inte vana vid att höra skånska här uppe har alla sagt.
Får se vad som händer i helgen. Ska nog träffa Gulbahar men annars nog inte så mycket.
Men är överlycklig iaf att praktiken gick så bra :D

<3

image8

Knivsta

Åkte till Knivsta idag med Gulbahar och Jessica för att se var min VFU plats ligger och det var jättelätt att hitta. Så pratade med nån som jobbade där så hon frågade om jag ville komma in och titta runt så hon som ska va min handledare visade mig runt så träffade nog alla som jobbar där och dom var verkligen jättetrevliga :D Så fort jag kom in där så skulle alla barnen titta på en och hälsa och sånt så dom va sååå söta :) .. Längtar till på måndag :D .
Vaknade inatt av att jag hade så svinigt ont i revbenen . Kändes typ som nån stod och tryckte på dom :S Det gör fortfarande lika ont och speciellt när jag andas så det känns i hela överkroppen upp till huvudet :S Får nog lägga mig tidigt idag men känns som jag är helt cp för kan inte röra mig ordentligt men får se.

<3


Gulbahar och jag i stationen i Knivsta :D

image7

Frågor och sånt

ALLMÄNT.
1. Vad heter du?
María
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Alexandra eller Angelina
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Ingen aning
4. Vilken årgång är du? 1987
5. Vart bor du? Uppsala                                       
6. Bott utomlands? Nej
7. Flyttat antal gånger? 5
8. Vart skulle du vilja bo? LANDSKRONA <3
9. Yrke? Studerar

UTSEENDE.
1. Hur lång är du?
1,53
2. Hårfärg och frisyr? Färgat svart för det mesta . Jätteplattat och diadem eller hårband
3. Ögonfärg? Gröna
4. Mest nöjd med? Mitt hår
5. Minst nöjd med? Vet inte
6. Skostorlek? 40 - 41


FAVORITER.
1. Mat/Dryck? Empanadas , Fanta
2. Djur? Nej
3. Färg? Lila och svart
4. Parfym? Christina Aguileras


KLÄDER.
1. Vad använder du just nu för jacka?
Svart vinterjacka
2. Vad använder du just nu för skor? Gympaskor alltid
3. Favoritfärg på kläder? Svart
4. Favoritaffärer? Ingen speciell
5. Vad har du för byxstorlek? Olika
6. Vad har du för tröjstorlek? Olika

BLANDAT.
1. Var har du i din jackficka just nu? Cigaretter, Tändare , Gamla bussbiljetter
2. Vad är du beroende av? Folk omkring mig , Min mobil
3. Vilket land kommer du i från? Chile
4. Vad tror du på? Det mesta
5. Vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Katolicismen
6. vad köpte du senast? Cigaretter
7. Vad bor du i? Studentrum

PRYLAR.
Plånbok:
Svart
Tandborste: Eltandborste
Smycken: Örhängen alltid . Ingenstans utan örhängen :)
Solglasögon: Har inga


Lugn helg

Vet inte va jag ska skriva men det har varit en lugn helg iaf . Har inte gjort nånting utan mest bara suttit vid datan och tråkat. Var ledig i fredags så va och fikade med Gulbahar sen inte så mycket mer. Sitter mest nu och väntar på att avsnitten av Americas next top model ska laddas ner klart så jag kan se det. Måste ju ladda ner allt nu när jag inte har kabel-tv. Ska träffa dom i min grupp klockan åtta imorgon i skolan så måste ta bussen klockan 7 typ och denna gången ska jag kolla vilken jag går på så det inte blir fel igen haha :D
Ajaa ska väl se det nu , det har gått typ 95 % så snart klart sen får jag se va jag gör. Ska nog bara ringa Gulbahar sen och sen bara duscha , äta och lägga mig :)

<3

RSS 2.0