Resting

Jaha, tänkte för typ en timme att jag skulle sova en stund så satte klockan på 18.30. Men såklart så fastnade jag vid datan så det har inte blivit nån sömn alls.
Tror jag ändå ska vila en stund för orkar inte va uppe. Storstädade innan och har varit och handlat lite så har inget att göra.
 
Idag är det visst fredag, men det känns inte som det. Men förhoppningsvis kommer det börja göra det från med nu iom ändrade arbetspass. En dag kanske ni får reda på allt som har hänt, men det är helt upp till vad jag känner för.
 
Ja, vi hörs sen kanske.
 
Kärlek&Respekt


80-talet

Ja ni vet hur mycket jag verkligen älskar 80-talet. Hittade detta nu precis.
Är det konstigt att jag kan alla dom här låtarna utantill? Har nog lyssnat sönder 80-talet för mycket. Eller nej, egentligen inte, det är ju bara bäst, haha.
 
Kärlek&Respekt
 

Svar

Det har kommit en del frågor angående mig och Islam, mitt ursprung osv, så tänkte svara på det mesta nu.
 
Nån frågade hur jag kan va chilenare och muslim.
Jag är inte muslim, men kommer inom snart framtid att konvertera. Känner bara att jag vill kunna lite mer.
Dom flesta frågorna handlar om jag har blivit muslim än så svaret är Nej.
 
Sen den ultimata frågan: Är det Ayaah som har fått dig att konvertera? Följt av frågan "Tänk om ni blir ovänner, ska du gå tillbaka till katolicismen då?"
 
Kolla nu här.
Att Ayaah råkar va muslim har inget med min konvertering att göra. Däremot är hon den jag alltid frågar när jag undrar nåt eftersom hon kan det mesta om Islam. Det var hon som fick mig att börja fundera över Islam på riktigt. Det är också tillsammans med henne jag har sett alla tecken, men hon har aldrig nämnt minsta lilla om att jag ska konvertera eller försökt påverka mig på nåt annat sätt.
 
Skulle vi, Gud förbjude, nångång bli ovänner så kommer det inte alls påverka min religiösa tro eftersom den gäller bara mig och ingen annan.
Sen skulle jag mot all förmodan lämna min tro så kommer jag inte gå tillbaka till katolicismen. Enda anledningen till att jag har kallat mig katolik är för att jag har varit tvungen. Men det var aldrig från hjärtat. Kan absolut inte stödja dom flesta sakerna katolicismen står för så det är helt out of the question.
Så nu kan vi lägga dom antagningarna bakom oss.
 
En vanlig fråga är också om jag ska börja ha slöja. Svaret på den frågan är att jag kommer förmodligen ta på mig slöja i framtiden, men inte nu. Har bara slöja när jag är i moskén och det känns så skönt. Man känner sig helt trygg. Men det kommer ta ett tag innan jag börjar med det fullt ut eftersom det är nåt som jag kommer ha hela livet då så det är inget man bestämmer sig för på en dag. Inte jag iaf.
 
Har ibland haft dåligt samvete över att vissa människor har sökt med ljus och lykta efter tecken för att hitta rätt väg i livet utan att lyckas medans jag bara fick det gratis utan att anstränga mig. Men är otroligt tacksam. Med tanke på allt runtomkring så hade det varit så mycket svårare att klara det om man inte hade vetat att Gud alltid har en plan för en och att det finns en anledning till allt som händer.
 
Jag hoppas att ni alla en dag kan känna den harmonin som jag känner. Det är en underbar känsla när allt bara faller på plats och det bara känns rätt.
 
Har förlorat en del folk som jag inte trodde så om, men det gör inget. Bryr mig faktiskt inte. Vem bryr sig att ens Facebooklista minskas när man har hittat Skaparen av allt som ser just mig och lyssnar på en och alltid finns för en?
 
Ingen behöver fördomsfulla människor i sitt liv oavsett vad man vill göra. Det kommer alltid finnas folk som har åsikter om en så gör det ni känner är rätt. Anpassa aldrig aldrig ALDRIG ert liv efter nån som inte kan acceptera er för den ni är. Ditt liv är lika värdefullt som alla andras så ingen har rätt att säga vad du ska göra med det.
Du har alltid ett val och andras negativa åsikter har inget att göra med den du egentligen är. Gör aldrig så att andras tankar blir dina tankar.
 
Hoppas iaf att ni har fått svar på några av era frågor. Vill ni fråga mer så go right ahead.
 
Kärlek&Respekt

Jaha

Känns som jag inte kommer sova så mycket inatt. Ligger och kollar på en lite saker på datan nu. Funderar på att gå in och duscha nu, har ändå inget att göra.
Vi hörs iaf.
 
Kärlek&Respekt
 

Islam

Sitter och kollar på en video med en man som berättar om hur han fann Islam från att ha varit ateist.
Det är riktigt intressant för det är så mycket som passar in på mig.
 
Kolla på den.
 
Kärlek&Respekt
 

Back home

Jaha.
Nu har jag flyttat hem igen efter att ha bott hos Ayaah i typ 3 månader.
 
Kommer kännas konstigt att ingen väcker en mitt i natten för att jag ska klia henne i håret, eller att ingen väcker en på morgonen bara för att hon ska säga 'Fuck din mamma', eller som tycker att allt som går fel är mitt fel, eller som alltid har en dum kommentar att slänga ur sig, eller som klagar på att mina strumpor ligger överallt, eller som klagar på sättet jag röker på, eller som snear en så fort man asgarvar åt det man själv säger osv, osv.
Men ändå är Ayaah den finaste personen i hela världen och det enda jag känner för henne är kärlek (och givetvis irritation).
 
Aja, det blir bra detta. Känns skumt att sova hemma nu, men blir säkert van snart.
 
Kommer nog inte sova så mycket inatt, känner för att typ sitta här hela natten men vi får väl se.
 
I vilket fall som helst så hörs vi när jag känner för det.
 
Kärlek&Respekt

Eid

Idag gick jag upp typ 06.40 och gick hem och duschade och sånt.
Sen gick jag till moskén, skulle va där klockan 08. Det var första gången jag gick dit själv och det kändes så bra. Kändes skönt att bara koncentrera sig på sig själv och ens förhållande till Gud.
 
Sen fortsatte fira Eid hela dan. Första gången jag gjorde det också ju, men sen blir det resten av livet.
 
Undrar ibland varför jag har väntat såhär länge för att inse att Islam är den rätta vägen, men jag behövde väl va redo. Kristendomen har ju aldrig varit nåt för mig och definitivt inte katolicismen, men det visste ni ju redan.
 
Kärlek&Respekt

Eid mubarak

Ja, nu är Ramadan slut och det är dags för Eid. Åh, det ska bli så kul.
 
Imorgon ska jag och Ayaah direkt till moskén klockan 08 för att be Eidbönen.
 
Hoppas att ni får en underbar Eid.
 
Eid mubarak!
 
Kärlek&Respekt

Söndag

Guten tag.
Palla att jag är uppe redan.
 
Får se vad om händer idag. Ska iaf träffa Gulcan och Mariam sen med Ayaah och följa med när dom ska fixa sina naglar, men annars händer nog inte så mycket.
 
Måste verkligen också fixa mina naglar för mina ser fruktansvärda ut. Sen ska vi inte ens snacka om mina ögonbryn. Ska inte fixa dom förrän efter Ramadan så får stå ut så länge. Ayaah kallar dom regnskog, med all rätt faktiskt, haha.
 
Iaf, vi hörs senare eller helt enkelt när jag känner för det.
 
Kärlek&Respekt

1 vecka kvar

Tänk att det bara är en vecka kvar av Ramadan. Tiden har verkligen gått fort.
Har ju några dagar att ta igen sen, så fastan kommer fortsätta några dagar efter sen. Fastade ju såklart inte när jag hade mens, sen bröt jag tyvärr fastan i 2 dagar av olika skäl. Så det blir ungefär 7 dagar att ta igen.
 
Har spenderat dom senaste dagarna i moskén. Pratade med en imam idag där dom berättade en del och svarade på mina frågor.
 
Menar absolut inte att skämta om det, men palla att jag och Ayaah verkligen får kämpa för att inte bråka med varandra i moskén. Vi måste ju verkligen bråka hela tiden. Så vi säger hela tiden 'du ska få se sen när vi sticker' och så fort vi kommer ut så vräker vi ur oss allt vi har velat bråka om där inne, hahaha.
 
Ni kanske kommer ihåg att jag hade svårt att hålla mig från att svära. Och kan inte direkt säga att det har blivit bättre. Det går bara inte. Försöker, men lyckas inte så bra.
 
Aja, det blir väl bra till sist.
 
Kärlek&Respekt
Men palla att jag inte kan vända mobilbilder. Men ja, här är på väg till moskén.
 
Moskén.

Tv4-nyheterna klockan 22 idag

Har en uppmaning till er alla.
Ni MÅSTE titta på nyheterna ikväll klockan 22 på tv4. Detta är ett ämne som måste uppmärksammas och den personen som är närmast mig berättar om vilket svineri som fortfarande pågår nu 2012.
 
Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Ska inte göra ett långt inlägg om Islam och människors rätt att vara som dom är för ni vet redan vad jag tycker.
 
Hoppas verkligen att ni sitter klistrade vid tvn för detta är nåt ni absolut inte ska missa.
 
Ni som bor i Skåne kan även se inslaget lite efter 19 på tv4 på Lokala nyheterna.
 
Kärlek&Respekt
Detta har dock inget med kvällens inslag att göra.

Tisdag

Dom senaste dagarna har bestått mest av att vi har åkt till Malmö och Helsingborg och kört rundor i bilen. Det är så skönt.
Älskar när folk ute börjar dansa när vi kommer med musiken på högsta volym.
Lite synd bara att det är inte så mycket folk ute nu under Ramadan.
 
Här nere kommer en video från i förrgår. Filmade en massa gånger, men givetvis blev bara denna sparad.
 
Kärlek&Respekt
 
 

RSS 2.0